Waar houdt dit op?

Dat in Amsterdam de prijzen voor een koopwoning de pan uit rijzen is inmiddels genoegzaam bekend. Maar als een woning aan de Albert Cuypstraat, op de tweede verdieping met een afmeting van slechts 25 m² een prijs oplevert van 10.600 euro per m², dan krab je toch wel even achter je oren. Het is een ‘hippe’ buurt, waar dit soort bedragen eerder regel dan uitzondering zijn. Staat datzelfde huis in het Vondelpark, dan valt het nog enigszins te begrijpen.

 

Aan de Prins Hendrikkade werden er vorige maand 3 woonlagen opgekocht door een belegger voor 9.000 euro per m². Dit zal binnen no-time verkocht worden voor 11.000 euro per m². Het is zeker een mooie locatie met zicht op de grachten, maar als je een appartement aanschaft van 55 m², dan ben je dus 6 ton kwijt!

 

In Noord, de Vogelbuurt, staat een voormalig arbeidershuisje van slechts 35 m² te koop. Het onderste gedeelte is van steen en het bovenste gedeelte is van hout. De vraagprijs voor dit ‘stulpje’ bedraagt maar liefst 350.000 euro, wat dus ook neerkomt op een prijs van 10.000 euro per m²!

 

Het is daarom niet vreemd te noemen dat er op 12 september een woonprotest op de Dam wordt gehouden. Erik Rezelman van AT5, expert in dure huizen: “Mensen met geld krijgen geen rente meer van de bank en gaan dus dit soort pandjes opkopen”, wijzend naar het pand(je) in de Vogelbuurt.

Meer info?

Tel: 020-2090616

Bron: nh nieuws

 

 

MEER NIEUWS