Video informatie muur

Maak kennis met de ontwerpvoorstellen voor de Stadsrand Amsterdam Noord – Waterlandscheg.

 

Het aantal woningen in de stad neemt toe, maar de stad breidt niet uit. In een tijd waarin we bouwen in de stad om de landschappen te sparen, zijn de randen van onze almaar verdichtende steden belangrijke ontwikkelingsgebieden. 

Kansen voor de Stadsrand van Amsterdam Noord.

 

Harvey Otten, Joost Vorstenbosch, Bas Kok, Saline Verhoeven en André Langenberg leggen hun ambities vast voor het Stadsrandenlab in deze video gemaakt door Ma-student Mel van den Berg

Waarom is een huis in Amsterdam 10x zo veel waard dan in Groningen?

 

Bijna alle makelaars zeggen het tijdens een bezichtiging van een huis: “Locatie, locatie, locatie.” De plek van een huis bepaalt grotendeels de waarde, maar waarom is dat eigenlijk zo? NU.nl bekijkt de verschillen tussen een fictief rijtjeshuis in Amsterdam en een in de Groningse gemeente Pekela.

Toekomstperspectief Amsterdam

 

Hoe ziet Amsterdam er in 2025 uit, als de stad 750 jaar bestaat? Vandaag in de eerste aflevering van Amsterdam in 2025: wonen.

Project Sluishuis Amsterdam

 

Leven in Sluishuis gaat hand in hand met wonen, werken en ontspannen. Hier woont u niet alleen op 20 minuten van het stadscentrum van Amsterdam, maar ook op IJburg-Steigereiland: hier barst het van de verrassende plekjes en is de natuur altijd dichtbij!

Uniek project Amsterdam

 

Valley draagt bij aan de wens van de gemeente om Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijf. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. 

Woningnood

 

Een goede woning vinden is een hels karwei. Wie een goede huurwoning zoekt betaalt zich blauw of komt op een wachtlijst, en wie een koopwoning wil, bijvoorbeeld in de randstad, belandt vaak in een ratrace met overbiedingen.

Waarom jij geen huis kan kopen

 

Mensen met een gemiddeld salaris zijn vrijwel kansloos op de woningmarkt. Deze groep verdient te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig om een huis te kunnen kopen of huren. Hoe kan dat? We leggen je alles uit over de ‘stille ramp op de woningmarkt’.

Wachten, wachten, wachten…

 

Wie een betaalbare huurwoning wil, moet daar lang op wachten. Geen weken, geen maanden, maar járen. In deze video leggen we je in begrijpelijke taal uit hoe die wachtlijsten voor een sociale huurwoning zo ontzettend uit de hand hebben kunnen lopen.