Verstandig beleggen/investeren

Door de aanhoudende lage rentes zijn er steeds meer Nederlanders die op eigen houtje gaan beleggen. Helaas blijkt dat niet iedereen de meest verstandige keuzes hierin maakt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt dat daar risico’s aan kleven.

Volgens de toezichthouder is het aantal beleggende particulieren in ons land binnen twee jaar gestegen van 1,4 miljoen naar 1,9 miljoen mensen, waarvan circa 1 miljoen dit volledig zelfstandig doet. Bij een derde hiervan zou enig advies wel op zijn plaats zijn, omdat hun beleggingsgedrag verre van optimaal is. Er wordt te weinig gedaan aan spreiding binnen de verschillende soorten beleggingen, regio’s of bedrijfstakken.

Een investering of belegging moet ook een bepaalde gerustheid met zich meebrengen, zodat je niet dagelijks hoeft te checken hoe je belegging presteert. Onderzoek heeft uitgewezen dat 31% van de particuliere beleggers dagelijks kijkt naar de gedane belegging. Vaak leidt dit tot onnodig veel handelen, wat weer meer extra kosten met zich meebrengt. Beleggen/investeren moet je doen met geld dat je niet direct nodig hebt en dus voor een tijd(je) kunt parkeren. En, zoals eerder genoemd, is het ook verstandig om je beleggingen te spreiden.

Volgens de AFM spelen de zogeheten beleggingsapps een rol in het risicovol gedrag van vele particuliere beleggers en gaat men ook onderzoek doen op welke manier deze handelsplatformen het handelsgedrag beïnvloeden.

Wij van Amsterplan houden ons bezig met gebiedsontwikkeling op strategisch gelegen plekken. De bij ons gedane beleggingen hoeven zeker niet op dagelijkse basis bekeken te worden. Uw inleg wordt notarieel als eigendom bekrachtigd en in het kadaster ingeschreven. Een belegging/investering dus, waar je verder geen omkijken naar hebt, maar wel een met uitzicht op een uitstekend rendement.

Bron: https://www.businessinsider.nl/afm-beleggen-lage-rente-pensioen-toezichthouder/

Foto: Pixabay.com

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel met een van onze adviseurs: Tel. 020-2090616

MEER NIEUWS