Open brief aan Rutte

In de bijgevoegde link kunt u de complete brief lezen. Hieronder leest u een samenvatting. 

De heer Brockhoff is onderdeel van de grootste makelaarsgroep in Nederland en is als geen ander op de hoogte van de woningcrisis. Hij heeft een open brief geschreven aan demissionair premier Rutte. 

 

Als wij de brief op de belangrijkste punten samenvatten, dan zijn er een aantal belangrijke conclusies uit te trekken: 

Er is overduidelijk sprake van een zeer overspannen woningmarkt; het aanbod sluit niet of nauwelijks aan bij de enorme behoefte aan nieuwbouw woningen. Gemeenten werken vaak contraproductief en hebben het uitstellen van besluitvorming tot een ware kunst verheven.

 

De heer Brockhoff pleit voor centrale regie en doelstellingen richting de gemeenten. De doelstellingen moeten niet vrijblijvend zijn, maar verbonden worden met harde financiële sancties richting de gemeenten die de doelstelling niet halen.

Ook blijkt overduidelijk dat de papieren werkelijkheid van de overheid haaks staat op de praktische werkelijkheid waar de markt mee te maken heeft.

 

De overheid wil de tekorten oplossen door 80% appartementen en 20% grondgebonden woningen te gaan realiseren. Uit een onderzoek dat de heer Brockhoff heeft uit laten voeren en waarbij 800.000 zoekprofielen van woningzoekers in Funda binnen 65 grote gemeenten zijn doorgespit, blijkt dat slechts 15% op zoek is naar een appartement en 80% op zoek naar de grondgebonden woning (woning met een tuintje). 

 

Er moet letterlijk gepolderd worden; er zullen gebieden aangewezen moeten worden waar gebouwd kan worden, helaas ten koste van de aldaar liggende weilanden. Maar met een centrale regie kan elders de natuur versterkt worden. 

Bron: vastgoedactueel

 

https://vastgoedactueel.nl/makelaar-schrijft-brief-aan-rutte-bouwplannen-niet-in-verhouding-tot-woonwensen/

Meer weten: bel met een van onze adviseurs

Tel: 020-2090616

MEER NIEUWS