Project overzicht

Oldenzaal

Oldenzaal is een gemeente in Twente in de provincie Overijssel. Op 1 juli 2021 telde de gemeente het aantal van 31.692 inwoners. De bijnaam van Oldenzaal is ‘De glimlach van Twente’, wat te maken heeft met de bourgondische sfeer van Oldenzaal. De gemeente maakt deel uit van de regio Twente en van Netwerkstad Twente. Tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland ligt Oldenzaal aan de A1, de drukke weg naar het westen, naar Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië. Ook zijn er vanuit Oldenzaal per trein internationale verbindingen.

Vestiging voor transportondernemers

Transportondernemers zijn zeer gecharmeerd van Oldenzaal vanwege haar geweldige verbindingen. Vele bedrijven die actief zijn in de internationale handel en distributie beschouwen Oldenzaal als de ideale vestigingsplek. Daarnaast heeft Oldenzaal een relatief sterke groei van de economie, behorend zelfs tot de landelijke top. Ook zijn groothandelsactiviteiten en de metaalindustrie sterk vertegenwoordigd in het bedrijfsleven. Ondernemend Oldenzaal investeert, om aan de groeiende vraag
naar vestigingsgrond te voldoen, in verduurzaming en uitbreiding van zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen.

Oldenzaal is goed bezig!

Voor het ontwikkelen van bedrijfsterreinen wordt er ook gekeken naar kwaliteit. Direct aan de A1 gelegen zijn er nieuwe bedrijfsterreinen die daar een mooi voorbeeld van geven. Om verder te kunnen groeien in een kwalitatief hoogwaardige en moderne omgeving, zonder de natuur uit het oog te verliezen, wordt er hard gewerkt aan het creëren van de nieuwe bedrijfsterreinen. Het aantal bedrijven en de werkgelegenheid die dat met zich meebrengt neemt nog steeds toe. Kijken we naar de verhouding van snelgroeiende bedrijven per 1.000 vestigingen, dan komt Oldenzaal uit op 31,7% tegenover 13,6% op het landelijk gemiddelde.

Meer weten?

Bel of chat: 020-2090616

 

Onze adviseurs staan voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid om middels de chat, direct vragen te stellen aan ons.