Project overzicht

Nijverdal

Nijverdal is een plaats in de gemeente Hellendoorn in de provincie Overijssel.

Aan de oostzijde van Hellendoorn bevindt zich de Sallandse Heuvelrug waar jaarlijks rond de 1,2 miljoen bezoekers op afkomen. In januari 2021 telde de gemeente het aantal inwoners van 24.825, waarvan ongeveer 7.000 in Hellendoorn. De plaats Nijverdal heeft zeker bekendheid gekregen door het Avonturenpark Hellendoorn waar vorig jaar 465.000 bezoekers op afgekomen zijn.Ook heeft Nijverdal het wereldwijd bekende bedrijf Koninklijke Ten Cate binnen haar poorten gevestigd.

Eerdere plannen achterhaald

Met de provincie was overeengekomen dat er tot en met 2030 circa 350 woningen bijgebouwd moesten worden. Met de kennis van destijds zou dit afdoende moeten zijn om aan de woningbehoefte te voldoen. Maar terwijl de bevolkingsgroei in Hellendoorn verder was toegenomen en ook de economie weer ging groeien, bleek dat de krapte op de woningmarkt alleen maar verder toenam. In oktober van dit jaar hebben wethouders en gedeputeerden besloten dat de woningbouw in Overijssel moet versnellen. De provincie Overijssel stelt dat er in de komende jaren nog zo’n 60.000 woningen gebouwd moeten worden.

Mooie vooruitzichten

De verantwoordelijk wethouder van Hellendoorn verwacht in de aankomende 10 jaar rond de 1.000 nieuwe woningen te kunnen gaan realiseren in Hellendoorn. Concreet betekent dit dat er, naast de reeds bekende plancapaciteit, gekeken moet worden naar nieuwe locaties. Er is in het begin vooral gekeken naar zogeheten inbreidingslocaties, nu ligt de focus ook op ‘sleutellocaties’, waarvoor al diverse plekken aangewezen zijn. De strategische ligging van ons perceel, tussen twee bestaande woonwijken in, geeft alle reden tot optimisme!

Meer weten?

Bel of chat: 020-2090616

 

Onze adviseurs staan voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid om middels de chat, direct vragen te stellen aan ons.