Inflatie naar recordhoogte

De inflatie in Nederland is in augustus naar 12% gestegen, dat is de hoogste inflatie sinds de Tweede Wereldoorlog! Ten opzichte van augustus 2021 is het leven dus 12% duurder geworden. De belangrijkste oorzaak hiervan is met afstand de gestegen prijs van energie. Dan spreken we over gas, elektriciteit en stadsverwarming. In augustus was de prijs van energie 151% (!) duurder dan dezelfde maand van een jaar eerder. In juli bedroeg de stijging iets minder en kwam uit op 108%.

 

Hierbij is het uitgangspunt dat het CBS de prijsstijging berekent op basis van nieuwe contracten, dus wat je als nieuwe klant betaalt in augustus bij de energiemaatschappij t.o.v. augustus 2021. Huishoudens met een vast contract kampen met een inflatie van 6,2%. Voedsel en vervoer zijn ook in prijs gestegen en zijn samen verantwoordelijk voor ruim een kwart van de inflatie, te weten 12%.

 

De mensen met de laagste inkomens zijn het kwetsbaarst en krijgen voor dit jaar steun in de vorm van 1300 euro compensatie voor de hoge energierekening. Het zijn echter niet alleen de consumenten, maar ook bedrijven en organisaties die veel energie gebruiken en daardoor in moeilijkheden kunnen komen. Ook de ons omringende landen hebben te kampen met een stijgende inflatie. Rusland heeft de sleutel in handen om de prijzen van energie weer naar een normaal niveau te krijgen, maar of Poetin daartoe bereid is? De Europese Centrale Bank is begonnen met het verhogen van de rente, maar het effect hiervan kan maanden duren.

 

Een doorsnee huishouden zal een koopkrachtdaling tegemoet zien van bijna 7%. Het kabinet wil dat enigszins beteugelen door het minimumloon met 10% te verhogen, de inkomstenbelasting wat omlaag en verschillende toeslagen ook te verhogen. Iedereen voelt het effect van de inflatie, ook de mensen die niet tot de minima behoren. Daarbij rijst dan de vraag: wat kan ik doen om mijn vermogen te beschermen?

 

Amsterplan biedt mogelijkheden om zorgeloos te investeren in strategisch gelegen grond in Amsterdam-Noord. Bescherm uw vermogen en neem contact op met ons, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

 

The best investment on earth, is earth

 

📞 bel ons 020-2090616

 

Bron: https://bit.ly/3BQZ3mF

 

 

 

 

MEER NIEUWS

Kernenergie

Na Prinsjesdag is het weer de beurt aan de Algemene Beschouwingen. In een vorig jaar geplaatst artikel op deze site heb ik dit omschreven als

Lees verder »