Project overzicht

Hengelo

Hengelo is een plaats en gemeente in de provincie Overijssel, landstreek Twente. In 2021 telt de stad het aantal van 81.049 inwoners. Hengelo heeft 6.890 gevestigde bedrijven. Nu vestigen er zich ook grote internationale bedrijven en met name op het gebied van IT, machinebouw, sensortechnologie, milieu- en energietechnologie en hightech-materialen. Ook het World Trade Centre is gevestigd in Hengelo.

Bedrijvigheid en economie

Hengelo beschikt over een goed economisch klimaat met een grote aantrekkingskracht op bedrijven, van lokaal, regionaal tot en met internationaal. De ligging nabij Duitsland zorgt mede voor veel transportbewegingen tussen de beide landen  en beschikt ook nog eens over de grootste inland terminal haven van Nederland, de Combi Terminal Twente (CTT).  Inmiddels heeft de terminal wat capaciteit betreft zijn grenzen bereikt. Daarom wordt de huidige 320 meter lange kade met 150 meter verlengd. Dankzij de CTT  bekleedt Twente de zesde plek op de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland.

Grootse plannen

Twente wil in de komende jaren tientallen miljoenen investeren in de economie. Een van de wensen op de lijst betreft een snelle treinverbinding tussen Zwolle en Enschede. Het zogeheten Twente Board bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijsinstellingen en de Twentse gemeenten. De Regio Deal is een investeringsprogramma, waarin overheden op lokaal, regionaal en gemeentelijk niveau, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen samen investeren in Twente. In totaal gaat het om een bedrag van maar liefst 150 miljoen euro!

Goede kansen voor ondernemers

Ruime vestigingsmogelijkheden: Ondernemend Hengelo heeft tal van bedrijventerreinen en vestigingsmogelijkheden. Grote en kleine(re) starters en ondernemers die uit hun jasje gegroeid zijn, vinden er een ideale plek, passend bij hun ambities en doelstellingen.

Meer weten?

Bel of chat: 020-2090616

 

Onze adviseurs staan voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid om middels de chat, direct vragen te stellen aan ons.