Project overzicht

Helmond

Helmond is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant. Op 1 juli 2021 telt de stad 92.979 inwoners. De gemeente maakt deel uit van het stedelijk netwerk BrabantStad. Helmond kent 4 kernen: de stad Helmond, Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. De laatste drie hebben nog een dorps karakter. Kenmerkend voor Helmond is een verleden van metaal- en textielindustrie. Vanaf de 70`er jaren deed de automobielindustrie haar intrede in Helmond door de komst van het ontwikkelingslaboratorium van VolvoCar. Later werd dit NedCar. Inmiddels is er de High Tech Automotive Campus gevestigd op een terrein van ca 20 hectare.

 

Woningbouw ambities met daadkracht

De gemeente heeft zich aangesloten bij de Woondeal Stedelijk Gebied Eindhoven. Samen met de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre hebben zij de doelstelling om vanaf 2019 binnen 5 jaar 27.000 woningen te bouwen. Een bijzonder project dat binnen de plancapaciteit valt, is het zogeheten ‘Brainport Smart District’. In de Helmondse wijk Brandevoort wordt de slimste wijk ter wereld ontwikkeld. Brainport Smart District streeft naar een nieuwe slimme wijk die onze planeet niet verder belast, vervuilt of uitput. De eerste modulaire, duurzame woningen worden in 2022 geplaatst. Uiteindelijk worden er 2.600 woningen gerealiseerd.

 

Stand van zaken

In verschillende stadia van concreetheid liggen er plannen voor zeker 10.000 woningen. Verschillende projecten komen in aanmerking voor subsidie vanuit de woningbouwimpuls regeling. De regeling heeft als doel het versnellen van de woningbouw en het bouwen van meer betaalbare woningen. Los van de doelstelling voor de 27.000 woningen, onderzoeken zij momenteel de ambities op lange termijn, waarbij een opschaling met een extra 5.000 woningen tot de mogelijkheden behoort. Qua bedrijvigheid gaat het uitstekend met de regio Hengelo. Kennis- en innovatiebedrijven van naam en faam zijn hier gevestigd: Norma, Akzo, Stork Thermeq, Siemens, Nobel, Eaton en Hydrospex.

 

Meer weten?

Bel of chat: 020-2090616

 

Onze adviseurs staan voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid om middels de chat, direct vragen te stellen aan ons.