Focus op de Noordas

Rob Post, tot 2014 stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Noord, is momenteel de directeur van de Stichting Kinetisch Noord. Hij heeft de dagelijkse leiding over de Scheepsbouwloods met circa 80 ateliers en 200 kunstenaars. Zijn doel is om meer beweging te krijgen rond de culturele broedplaats in Noord.

 

In de omgevingsvisie 2050 die het college gepubliceerd heeft, wordt beschreven hoe het de komende jaren de stad wil ontwikkelen. Het verbaast Post ten zeerste dat er geen aandacht is besteed aan de kansen van de Noord/Zuidlijn voor Amsterdam Noord. Het stadsbestuur wil het centrum ontlasten, minder auto’s en meer gebruik van het openbaar vervoer. Dit deel van de metro zou dé oplossing hiervoor kunnen zijn.

 

De bedoeling van de Noord/Zuidlijn was om de ontwikkelmogelijkheden van Noord beter te benutten. Op en rond de plekken van de noordelijke stations zijn er ruime mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren langs het Noordhollandsch Kanaal en het Noorderpark. Op slechts twee minuten van de Dam en vlakbij het landelijk gelegen Waterland. De ligging aan de A10, de verbinding met de Zuidas, het Centraal Station en Schiphol, maakt de Noordas tot een hoogst aantrekkelijk ontwikkelgebied voor een zakendistrict waar wonen en vrije tijd uitstekend mixen.

 

De Noordas zal aanvullend zijn aan de Zuidas en kan qua oppervlakte binnen 10 jaar ongeveer 600.000 vierkante meter kantoorvloer beschikbaar maken. De potentie is ruimschoots aanwezig; Noord dat 30% uitmaakt van het hoofdstedelijk gebied, huisvest minder dan 10% van de kantoren in Amsterdam. Veel grote werkgevers die nu nog in de binnenstad gevestigd zijn, kunnen hier een aantrekkelijk alternatief vinden. Station Buikslotermeer is het hart van de Noordas en de ligging aan de ring A10, samengevoegd met de beginhalte van de Noord/Zuidlijn, vormt dus een ideale locatie voor bedrijven, instellingen en universiteiten.

 

Oost-West, Noord best!

 

bron: https://bit.ly/3mVX9JD

 

foto: pixabay.com

MEER NIEUWS