Handen uit de mouwen…..en bouwen!

Het EIB, economisch instituut voor de bouw, concludeert dat het bouwen van huizen in het groen uit de taboesfeer gehaald moet worden.

De ambitie om voor 2030 nog zo’n 900.000 woningen te bouwen is een mooi streven. Voor circa 300.000 woningen zal er uitgeweken moeten worden naar weilanden en landbouwgronden. Dit is overigens slechts 1,4% van de weilanden in de betreffende provincies. Woningbouw kan, zo blijkt ook in de praktijk, ook mooi samengaan met natuur, parken en water.

De sleutel om locaties te vinden voor deze 300.000 huizen is om anders te denken over het bouwen van huizen in de groene locaties rondom steden.

Het voordeel van bouwen op locaties buiten de steden is dat het sneller gaat en er ook meer variatie in het woningaanbod geleverd kan worden.Ook op het gebied van infrastructuur zijn er minder beperkingen in vergelijking tot het bouwen in de stad en dus minder ingrijpend.

Uit onderzoek komt ook naar voren dat niet iedereen in de stad wil wonen; er zijn genoeg gezinnen die juist kiezen voor meer groen, ruimte en rust. Dit hoeft niet te betekenen dat je automatisch ver van de stad hoeft te gaan wonen.

Een mooi voorbeeld hiervan is Weespersluis, een nieuwbouwwijk in Weesp.

Bron:nu.nl/economie

Wij van RN Vastgoed werken graag mee aan deze ambitie! Bent u benieuwd hoe wij daarin een rol kunnen spelen, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Amsterplan : Tel. 020-2090616

 

MEER NIEUWS