De coolste buurt ter wereld

Elk jaar verschijnt er een lijst in het tijdschrift Time Out, waar onderzoek is gedaan naar de coolste/hipste buurten ter wereld. Daarbij wordt onder meer gekeken naar eten, drinken, nachtleven en cultuur. Ook wordt ingezoomd op de gemeenschap, veerkracht en duurzaamheid van een buurt. Op de eerste plaats is dit jaar de buurt Norrebro in de Deense hoofdstad Kopenhagen geëindigd. In de lijst waarin 49 buurten benoemd worden is ook Nederland met één buurt vertegenwoordigd. Op de 17e plaats van de lijst van coolste buurten vinden we Amsterdam-Noord.

Lange tijd werd Amsterdam-Noord gezien als het lelijke eendje, maar volgens de lijst is Amsterdam-Noord uitgegroeid tot een relaxed en ondernemend middelpunt voor degenen die willen ontsnappen aan de hectiek van het centrum. Na het vertrek van de scheepsbouwers uit Noord, trokken de krakers en kunstenaars het gebied in en hebben gezorgd voor een complete metamorfose. Vele locaties die zijn gebouwd op basis van duurzaamheid, herbergen alternatieve cafés en restaurants waar veelal biologische maaltijden geserveerd worden.

Galeries, plekken waar skaters hun kunsten kunnen vertonen en kunstmatig aangelegde stadsstranden waar je kunt chillen en op relaxte wijze jezelf kunt zijn. Artiesten op allerlei vlakken, musici en hipsters hebben de weg naar Noord gevonden om hun creativiteit kwijt te kunnen. Wat Brooklyn is voor New York, is Amsterdam-Noord voor Amsterdam. Hippe/coole buurten hebben gemeen dat vele mensen daar naar toe willen trekken.

Time Out is een toonaangevend tijdschrift dat in 1968 voor het eerst verscheen in Londen. Inmiddels heeft het blad dat zich voornamelijk bezighoudt met cultuur, entertainment en evenementen, een oplage van maar liefst 7,4 miljoen exemplaren!

Het blijkt dus duidelijk dat Amsterdam-Noord geen lelijk eendje meer is, maar the place to be.

Bron: https://bit.ly/3DX3zy6

MEER NIEUWS