De Beurs: stilte voor de storm?

Hoewel de AEX de 800 punten al aangetikt heeft, hinken de beleggers op twee gedachten. De stijgende inflatie en zwakkere economische data geven reden tot zorg. Steeds vaker wordt het begrip ‘stagflatie’ in het nieuws genoemd, wat doorgaans geen goed teken is voor de aandelenmarkt. Stagflatie is een situatie waarin de inflatie hoog is, de economische groei vertraagt en de werkloosheid hoog blijft.

De beleidsmakers blijven uitermate voorzichtig en hoewel de steunprogramma’s enigszins worden teruggedraaid, blijven de renteverhogingen nog ver weg. Dus is de vraag: wat ga je doen met de opbrengst van je eerder gekochte aandelen? De stijgingen waren enorm in 2021, maar er wordt links en rechts geroepen dat een correctie te verwachten valt, wat ook vaak het geval is na een periode van stevige stijgingen.

Dan hebben we ook nog te maken met China. Naast het gegeven dat bedrijven als Tencent en Alibaba een stuk minder waard geworden zijn door ingrijpen van de overheid, duikt nu het probleem ‘Evergrande’ op. De schatting is dat Evergrande circa 300 miljard dollar (!) aan leningen heeft uitstaan en waarin zo’n anderhalf miljoen mensen geïnvesteerd hebben. Of zij ooit nog wat terugzien van hun investering??? Als dit ineenstort kan het een domino-effect veroorzaken en wereldwijd de nodige schade met zich meebrengen.

Wij van Amsterplan bieden een goede manier om de opbrengst van je aandelen te investeren. Een investering met een intrinsieke waarde en waar je zowel financieel als maatschappelijk een zeer gezond rendement mee kunt behalen. Bouw met ons mee aan een hoofdstedelijk rendement!

Bron: https://www.businessinsider.nl/roep-op-beurscorrectie-klinkt-steeds-luider-september-2021/

Foto: Pixabay.com

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een goed rendement? Neem contact op met een van onze adviseurs: 020-2090616

MEER NIEUWS