Corona en de Amsterdamse woningmarkt

De coronacrisis heeft de woningmarkt nauwelijks geraakt. 

 

Na de massale vaccinaties opent Amsterdam zich weer in rap tempo. Het zelfvertrouwen keert weer terug in de metropool. Meer dan voor de pandemie, zoeken de mensen een huis met ruimte en groen. Dit zorgt voor een verplaatsing van het centrum naar de randen van de stad. 

 

In het huursegment tussen de 700 en 1200 euro blijkt er nauwelijks enige impact geweest te zijn en de schaarste is onverminderd groot. Pensioenfondsen zien hun kansen schoon en stoppen een aanzienlijk deel van hun portefeuille in woonpanden ipv kantoren. Voor wat betreft koopwoningen heeft corona ook geen remmend effect gehad op de prijzen. De schaarste is enorm en zelfs als de economie zou krimpen, zal de vraag nog steeds groter zijn dan het aanbod. 

 

Wat wel aan het veranderen is, is het gegeven dat de prijzen buiten Amsterdam nog harder stijgen dan in de stad zelf, wat veroorzaakt wordt door de trend dat er een zichtbare verplaatsing is naar de randen van de stad.De huizen buiten de ring, met meer ruimte, zijn in prijs harder gestegen t.o.v. de huizen binnen de ring.

 

Bron: Het Parool, 01-06-2021 

 

Ons project Amsterplan is gelegen in Amsterdam-Noord en ligt dus aan de rand. Als u op zoek bent naar een mooi rendement en meer wil weten over Amsterplan, laat dan uw gegevens achter en een van onze projectmanagers zal contact met u opnemen.

Tel: 020-2090616 

 

Met vriendelijke groet, team RN Vastgoed

MEER NIEUWS