Binnenstedelijk, buitenstedelijk of…

Een consortium van vier bedrijven is van plan om een nieuwe stad te gaan bouwen. Het gaat om bouwer Heijmans, gebiedsontwikkelaars Amvest en AM, en woningbouwcorporatie De Alliantie. Tussen Zeewolde en Almere moeten er binnen 10 tot 15 jaar rond de 50.000 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd, waarmee er een stad verrijst ter grootte van Zwolle. De stad zal als naam ‘Eemvallei Stad’ gaan dragen en moet volledig zelfvoorzienend gaan worden met eigen zonnecollectoren en windturbines.

 

Het consortium heeft al veel grond in eigen bezit en het betreffende gebied is al sinds 2013 aangewezen als toekomstige woningbouwlocatie. Het plan is aangeleverd bij demissionair Minister van Binnenlandse Zaken, Kasja Ollongren. Naast laagbouw zal er ook hoogbouw moeten komen, zodat er meer woningen per vierkante meter gebouwd kunnen worden.

 

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft al eerder aangedrongen op het bouwen van nieuwe steden. Zo heeft het EIB al voorgesteld om boven Zwolle een stad te willen bouwen met circa 35.000 woningen, ongeveer net zo groot als Lelystad.

 

Hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU in Delft geeft ook aan dat, om het woningtekort op te lossen, er veel meer gekeken moet worden naar het bouwen buiten de steden. Dit zal leiden tot een goedkopere en snellere methode ten opzichte van het binnenstedelijk bouwen. Ook geeft het meer ruimte voor grondgebonden woningen, waarnaar de vraag het grootst is.

 

Wij ontwikkelen waar nodig! Meer weten: neem contact op met een van onze adviseurs: 020-2090616

Bron: de Stentor: https://www.destentor.nl/zeewolde/een-nieuwe-stad-zo-groot-als-zwolle-in-de-achtertuin-van-zeewolde-deze-bedrijven-willen-het-gaan-bouwen~a7f324e2/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Foto: picabay.com

 

 

 

 

MEER NIEUWS