Project overzicht

Almere

Almere is de grootste stad in de provincie Flevoland. Almere is tevens een relatief jonge gemeente. De eerste woningen werden opgeleverd in 1976. In oktober 2016 telde de stad 200.000 inwoners. De afgelopen 5 jaar is dit aantal met bijna 10% gegroeid naar 216.432 inwoners. De stad bestaat inmiddels uit 5 wijken: Almere Haven, Almere Stad, Almere Poort, Almere Buiten en Almere Hout. Op dit moment is Almere de 5e grootste stad van Nederland. Almere staat ook bekend om de bijzondere bouwwerken en architectuur.

 

Overgooi 'Het Wassenaar van Flevoland'

Onze propositie bevindt zich in Almere Overgooi. Overgooi behoort tot het stadsdeel Almere Haven, het oudste gedeelte van Almere. Overgooi wordt wel ‘het Wassenaar van Flevoland’ genoemd. Het gebied is gelegen in een prachtig polderlandschap. De woningen die er gebouwd worden kenmerken zich door de luxe en exclusieve stijl. Gelegen aan het Gooimeer en op korte afstand van het Gooi, is dit een zeer gewild project. Vanuit Almere naar centrum Amsterdam is slechts een half uurtje rijden.

 

Toekomstplannen

Tot 2030 zullen er 24.500 nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Hiervoor wil men een mix gebruiken van woningen in het lage, midden en hoge segment. Van dit aantal zijn er 6.000 gepland voor het hogere segment. De focus ligt ook op groene woonmilieus in lage dichtheden en voornamelijk met een tuin. Almere biedt de mogelijkheden om op ruime schaal zelf te kunnen bouwen middels het particulier opdrachtgeverschap. Daarmee onderscheidt Almere zich van veel andere gemeenten in de regio.

 

Actuele stand van zaken

De belangstelling voor Almere Overgooi is groot. Het gebied behoort tot de top 3 snelst groeiende miljoenenwijken van Nederland. De gemiddelde vraagprijs van woningen in het gebied bedraagt maar liefst 1,2 miljoen. De gemiddelde prijs van een woning in Overgooi steeg het afgelopen jaar met 11%. In heel Nederland steeg de gemiddelde prijs van een woning met 9%. In 2021 is een gerenommeerde projectontwikkelaar gestart met de bouw van 65 villa ́s in het gebied. De villa ́s die gerealiseerd worden grenzen aan onze propositie in het gebied. Meerdere projectontwikkelaars zijn momenteel bezig met plannen om het gebied verder te ontwikkelen.

 

Meer weten?

Bel of chat: 020-2090616

 

Onze adviseurs staan voor u klaar. U heeft ook de mogelijkheid om middels de chat, direct vragen te stellen aan ons.